آشنایی با مراکز جهاد دانشگاهی تهران

5K
اجاره آپارتمان مبله

کشورمان ایران یکی از کشورهایی است که با کمک مراکز حهاد دانشگاهی تهران در زمینه های علمی فعالیت های بسیار دارد و این فعالیت ها در زمینه ی خاصی محدود نمی شود و می توان گفت تمامی زمینه ها را در بر می گیرد.

در پی این موضوع تلاش هایی صورت گرفته که غالب افراد کشور بتوانند از این امکانات علمی استفاده کنند و برای برخی نیز امتیازات ویژه در نظر گرفته شده است. برخی موسسات در زمینه های علمی خارج از نظر دولت تشکیل داده شدند که از انها می توان به جهاد دانشگاهی اشاره نمود.

هدف مراکز جهاد دانشگاهی تهران

این نهاد که یک نهاد فرهنگی، پژوهشی و آموزشی در ایران است با طرح موضوع توسط هاشمی رفسنجانی تشکیل شد. هدف اصلی این مجموعه این بود که علاوه بر حضور فیزیکی دانشجویان به عنوان رزمنده بتوان از قابلیت دانشجوها و اساتید در جهت کمک به نیازهای جبهه ها و خلق وسایل جدید و تجهیزات به جهت برتری در میدان رزم استفاده کرد. این طرح در جلسه ای با حضور جمعی از دانشجویان پیرو خط امام با حضور شخص آیت الله خمینی، رهبر انقلاب و با پیشنهاد سپاه مطرح شد.

 

تاسیس و تغییرات مراکز جهاد دانشگاهی

تاسیس جهاد دانشگاهی به سال 1359 و در مرداد ماه صورت پذیرفت. اساسنامه ی این دانشگاه در طی دو دوره دستخوش تغییر و تحول شد. اولین بار در سال 1365 و ماه آذر ماه این اساسنامه بازنگری و تصویب شد. اساسنامه ی جهاد دانشگاهی تاکید زیادی بر روی فعالیت های فرهنگی و تحقیقاتی به منظور اسلامی شدن دانشگاه ها دارد.

در سال 1369 و در آبان ماه، شورای عالی انقلاب فرهنگی جهاد دانشگاهی را به عنوان رابطی میان دانشکاه و بخش صنعتی، خدمتی کشور معرفی نمود. تغییر بعدی در اساسنامه مربوط به سال 1370 می شود. این اساسنامه ی جدید در 14 آبان ماه به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و جایگزین اساسنامه ی قبل شد.

 

موسسات غیرانتفاعی جهاد دانشگاهی

از زمانی که جهاد دانشگاهی تاسیس شد اتفاقات زیادی در آن رخ داد و خود مجموعه نیز اقدامات بسیاری انجام داد. از جمله ی این اقدامات می توان به تاسیس موسسه غیر انتفاعی اشاره کرد. این موسسه شعبه های خود را در شهرهای اهواز، اصفهان، رشت، همدان، کاشمر، اردکان، اشکذر و یزد پایه گذاری کرد.

لازم به ذکر است که این موسسه های غیر انتفاعی از نوع دوم بودند. بعدها در کرمانشاه نیز این موسسه تاسیس شد. موسسه ی آموزش عالی جهاد دانشگاهی در تهران پس از بهبود کمی و کیفی به دانشگاه علم و فرهنگ ارتقا یافت. چندین سال بعد در سال 92 سه شعبه ی این موسسه در استان یزد به دانشگاه غیر دولتی علم و هنر تبدیل شدند.

اساسنامه مراکز جهاد دانشگاهی

برای این مجموعه در اساسنامه ی مربوط به خود تعریفی به شرح زیر آمده است:

جهاد دانشگاهی نهادی عمومی و غیردولتی زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی، از لحاظ اداری، استخدامی و مالی تابع مقرراتی است که به تصویب هیئت امنای جهاد دانشگاهی برسد.

اهدافی که برای جهاد دانشگاهی در نظر گرفته شده است عبارت اند از:

-گسترش تحقیقات به جهت رسیدن به خود اتکایی

-توسعه امور فرهنگی با همکاری حوزه و دانشگاه

– گسترش طرح های کاربردی

وظایف این مجموعه نیز عبارت است از: ترویج فرهنگ وهنر اسلامی، حمایت از دانشجویان، ترویج فرهنگ و هنر اسلامی، مقابله با غربزدگی، اجرای دوره های رسمی ایجاد زمینه برای اشتغال بیشتر فارغ التحصیلان و…

 

هیات امنای مراکز دانشگاهی

هیات امنای این مجموعه بالاترین مقام سیاستگذاری این دانشگاه به شمار می آیند. اعضای تشکیل دهنده ی هیات امنای این دانشگاه که 9 نفر هستند عبارت اند از: چهار عضو جهاد دانشگاهی، جهار نمایندهٔ دولت و نفر نهم نمایندهٔ رهبری. از آنجایی که نماینده ی رهبری در این دانشگاه قرار دارد، اعضای هیات امنا بسیار تابع تغییرات سیاسی است.

در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد در پی تغییر نماینده ی رهبر در دانشگاه ها، نمایندگان دولت در هیات امنا تغییر یافتند. در پی آن ریاست جهاد دانشگاهی تغییر کرد و پس از آن نیز اعضای هیات امنای جهاد دانشگاهی تغییر یافتند.

 

حوزه های مختلف مراکز جهاد دانشگاهی

جهاد دانشگاهی از حوزه های زیر تشکیل شده است: پشتیبانی، پژوهشی، آموزشی، فرهنگی، اشتغال و واحدها و پژوهشکده ها

حوزه پشتیبانی دربرگیرنده ی فعالیت های اداری و مالی جهاد دانشگاهی می باشد. زیر نظر جهاد دانشگاهی تعداد 11 دانشکده، 7 سازمان و 9 موسسه فعالیت دارند.

 حوزه ی پژوهشی نیز انجام تحقیقات کاربردی و توسعه ای را بر عهده دارد. از جمله دیگر وظایف این حوزه می توان به ارائه مشاوره و خدمات علمی و فنی و پیگیری و بهره‌برداری از نتایج طرح‌های تحقیقاتی اشاره نمود.

حوزه ی فرهنگی نیز وظیفه ی تبلیغ و ترویج فرهنگ و هنر اسلامی را بر عهده دارد. از دیگر فعالیت های این بخش میتوان به: برنامه‌ریزی فرهنگی و تربیتی، ایجاد آمادگی فکری و افزایش دانش و بینش دینی و سیاسی در قشر جوان به منظور مقابله با غربزدگی و انحرافات فرهنگی در چارچوب سیاست‌های فرهنگی و اجتماعی کشور اشاره کرد.

حوزه ی اشتغال این مجموعه نیز فعالیت های علمی پژوهشی و اطلاع رسانی خود را در سال 1377 آغاز نمود و در سال 1379 نیز فعالیت های خود را گسترش بخشید.

 

همکاری جهاد دانشگاه با ایکنا و ایسنا

جهاد دانشگاهی دو خبرگزاری را تحت اختیار خود دارد که این دو خبرگزاری های ایکنا و ایسنا می باشند که نام اصلی آنها به ترتیب خبرگزاری قرآنی ایران و خبرگزاری دانشجویان ایران می باشد.

اطلاعات بسیار دیگری درباره ی این مجموعه وجود دارد که در اینجا برای رعایت اختصار از اظهار آنها خودداری کردیم.

 

اگر به دنبال رزرو منزل مبله با شرابط مناسب و امکانات رفاهی هستید با ما درارتباط باشید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست